Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Välj rätt gräsklippare för din trädgård

En komplett guide

Under sommaren växer gräset för fullt vilket gör att du bör investera i en gräsklippare som gör trädgårdsarbetet både effektivt och enkelt. Men vilken typ av gräsklippare är bäst för din trädgård? På Lättviktsmotor i Norrtälje erbjuder vi ett brett sortiment av gräsklippare som passar alla behov och budgetar. I den här guiden hjälper vi dig att välja rätt gräsklippare för just din trädgård.

Olika typer av gräsklippare

Det finns flera olika typer av gräsklippare att välja mellan, och valet beror på faktorer som trädgårdens storlek, terräng och dina personliga preferenser.

1. Bensindrivna gräsklippare

Bensindrivna gräsklippare är kraftfulla och passar bäst för större trädgårdar. De har ofta en stark motor som kan hantera tjockt och långt gräs utan problem.

2. Elgräsklippare

Elgräsklippare är ett bra val för mindre till medelstora trädgårdar. De är tysta, miljövänliga och lätta att underhålla. De finns både som sladdrivna och batteridrivna modeller.

3. Robotgräsklippare

För den som vill ha en bekväm och tidssparande lösning är en robotgräsklippare perfekt. De arbetar självständigt och håller din gräsmatta i toppskick utan att du behöver lyfta ett finger.

4. Cylindergräsklippare

Cylindergräsklippare är manuella och idealiska för små gräsmattor. De ger en exakt klippning och är miljövänliga eftersom de inte kräver bränsle eller elektricitet.

För att ta dig till vårt utbud av gräsklippare klickar du här. Är det en robotgräsklippare du är ute efter så passar denna länken bättre!

 

Viktiga faktorer att tänka på

När du väljer gräsklippare finns det flera faktorer att beakta för att säkerställa att du får den bästa modellen för dina behov.

Storlek på gräsmattan

Storleken på din gräsmatta är en av de viktigaste faktorerna att tänka på. För stora gräsmattor kan en bensindriven gräsklippare eller en robotgräsklippare vara mest effektiv. För mindre gräsmattor kan en elgräsklippare eller cylindergräsklippare vara tillräcklig.

Terräng

Om din gräsmatta har många sluttningar och ojämnheter kan en gräsklippare med självgående funktion vara ett bra val för att underlätta klippningen.

Miljöpåverkan

För den miljömedvetne kan elgräsklippare eller cylindergräsklippare vara de bästa alternativen eftersom de har minimal miljöpåverkan.

Husqvarna AM320 Nera är en robotgräsklippare för stora gräsmattor med ojämn terräng

Våra toppval av gräsklippare

På Lättviktsmotor har vi noggrant valt ut några av de bästa gräsklipparna på marknaden:

Husqvarna AM320 Nera - En högpresterande modell för gräsmattor upp till 2200 m² som erbjuder en förstklassig klippupplevelse, robust design och pålitlig drift. Dess patenterade rörliga framaxel ökar manövrerbarheten och förbättrar lutningsprestanda så att den klarar sluttningar upp till 50 %. 
Stihl RMA 2 RPV - Lätt och lätthanterbar batteridriven bioklippare STIHL RMA 2 RPV med EC-motor, är en effektiv hjälpreda när gräset skall klippas på upp till medelstora gräsytor. 
Stiga Park 500 WX - En kraftfull åkgräsklippare med tvåcylindrig STIGA ST 550 Twin motor på 586 cc och fyrhjulsdriven transmission. Den servoassisterade midjestyrningen (50/50) och det frontmonterade klippaggregatet med klippbredder från 95 cm till 125 cm gör att du enkelt kan ta dig runt hinder och klippa även ojämna ytor.

Stiga Park 500WX klipper stora ytor

Tips för underhåll av din gräsklippare

För att din gräsklippare ska hålla länge och prestera optimalt är det viktigt att sköta om den ordentligt. Här är några underhållstips:

Rengöring: Rengör klipparens undersida regelbundet för att förhindra att gräsrester och smuts fastnar.
Knivskärpning: Håll knivarna vassa för en jämn och effektiv klippning.
Olje- och filterbyte: För bensindrivna gräsklippare, se till att byta olja och luftfilter enligt tillverkarens rekommendationer.

Besök oss på Lättviktsmotor i Norrtälje

Hos oss på Lättviktsmotor i Norrtälje hittar du ett brett utbud av gräsklippare för alla behov. Våra experter hjälper dig gärna att hitta den perfekta modellen för din trädgård. Kom förbi vår butik eller klicka här för att se hela vårt sortiment av gräsklippare.

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post